Първоначално публикувано от NoFeArr
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеДобре си се насочил, но най-добре да си внесеш кола от Германия или Швейцария. По автокъщите да намериш свястна кола е като да удариш 5-ца от тотото. Случва се, ама рядко.До максимум 2700-3000 евро ще намериш в Германия отлична 166 от последните преди фейслифта. Гледай да е с редовни сервизни документи и скоро минат преглед (т.нар. TUV).147 1,6 105к.с. 2002г.
Comment
-
Здравей колега, дали да е бензин или дизел е въпрос на личен избор, дизеловият двигател може би е по безпроблемен от бензиновият 2.0 ТС, но ако попаднеш на читав ТС според мен няма да имаш проблеми, попаднеш ли на читава 166 взимай независимо дали е бензин или дизел.
2.0 ТС на газ идва малко по икономична от дизела, ето ти разхода на моята 2.0 ТС с ГИ Симгаз
-градско София среден трафик-13.5-14 л. газ
-смесено 11-13л. газ
-извънградско-9л. газ
Това е разход като колата съм я карал нормално не е настъпвана, извън градско с 80-90км в града 50-60, на магистрала 130-140, на всякъде в ограниченията, почнали да я юркам разхода ще скочи.
За цените на частите виж тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12108
Окачването е скъпо особено задното, протича радиаторчето на парното и то върху едни релета и прави беля, да не се чудиш защо няма индикация на мигачите.
Прегаря покритието на рефлекторите на късите фарове и светят слабо, при 2.0 ТС дебитомера си е консуматив, но за всичко това има изписани тонове в раздела.
Нека колегите ме допълнят , споделят своя разход на бензин или дизел и моля нека, какво винаги да се се развие вечният спор бензин срещу дизел срещу газ и да започне едно мерене на п*шки.EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето
Comment
-
Абе , колеги , напоследък взех нещо много трудно да паля като е студена колата... Пали и започва да претрися, държи между 300 и 500 оборота.По някое време се изфорсира и пак намаля оборотите- аха да огасне.... Ако подам газ да ги увелича , в повечето случаи гасне... Дали не си е заминал дебитомера пак... Като загрее малко няма никакви проблеми...sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеАбе , колеги , напоследък взех нещо много трудно да паля като е студена колата... Пали и започва да претрися, държи между 300 и 500 оборота.По някое време се изфорсира и пак намаля оборотите- аха да огасне.... Ако подам газ да ги увелича , в повечето случаи гасне... Дали не си е заминал дебитомера пак... Като загрее малко няма никакви проблеми...
Газ имаш ли? Някакви грешки записани?
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеГаз имаш ли? Някакви грешки записани?sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Възможно е да е дебитомер, при мен го правеше същото, а на газ беше наред. До колкото знам, газта не го ползва. Все пак трябва диагностика, иначе е хвърляне на боб.
П.П. Днес пак участвах в леко ПТП, бях на заледен и заснежен път и карах с около 30км/ч. Зад един завой изскочи едно Волво застанало напреки на целия път. Натиснах спирачката, която тотално отказа, навих волана и се забих в една преспа, натискайки бронята на Волвото. За мен поражения няма, за него счупена под фара броня. Пича доста се сдуха, с гаджето му дойдоха да се разправят чак. Ако карах по-бързо го отнасях челно, за първи ми се случва спирачките изобщо да не действат...
Ето и видео от случката: http://www.youtube.com/watch?v=g8UCN...ature=youtu.be
Comment
-
Значи в такава ситуация като гледам е спрял..слизам и му чупя тиквата без значение какво е искал да прави или е правил.
п.п.
колкото и да гледам клипа..спрял е!
Направо го смазвам и кифлата заедно с негоsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПепелника нещо се скапа и стои постоянно отворен, някой да се е справял с това?
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеСпрял беше. Била му изгаснала колата, как и защо не става ясно...sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Само дето май си с бая повече от 30 км/ч.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
Comment